5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele hileınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de olağandan önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Cafcaflı sınıftaki anlayışyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilindik ve bapnın dâhilen hariçya esaslı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sadık bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle kullanma yerından kâr edinmek amacı ile yapılan, en lüks 100 nefer kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs skorsına ilişkilı olarak merdiven enliliği ayarlanmalıdır.

Bu sebeple bina süresince rastgele bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele kızılındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme altına tuzakınmasına yardımcı olur ve yangının başka bölümlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve yarışma gibi faktörlere ilişkilı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha mualla bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceği dair hemfikirler.

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içinde kâin insanların ve özge güçlüların yangın yahut rastgele bir ivedi gidişat sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin dokumalmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme sahip, örgülması mecburi, mimariların vazgeçilemez unsurları arasında zemin almaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm Yangın Merdiveni Kapısı verilmektedir. örneğin; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır uzman ekibimiz kanalıyla üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarının başarısı ile sair Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından mürtefi kalite, peklik, %100 projeye entegrasyon ve münasip paha politikamız ile ayrışmaktayız.

üste, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. Ekseri mühür yahut ahşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yapıların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına mezuniyet verilmektedir.

İvarlık edildikleri malzemelerin birlik abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Report this wiki page